Вівторок, 14.05.2024, 12:14



Меню сайту
Категорії розділу
Футбол [4]
Фільми [1]
Музика [6]
Позитив [3]
Приколи [2]
Спорт [3]
Культура [5]
Негатив [0]
Міні-чат
200
Новини
Опитування
Як вам мій сайт?
Всього відповідей: 26
Лічильники

каталог сайтів

free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Орфографія
Система Orphus
Кнопка сайту
Українцям - Українське!
Головна » 2010 » Лютий » 16 » Фотогалерея: Відкриття зимової Олімпіади-2010
00:52
Фотогалерея: Відкриття зимової Олімпіади-2010



У п’ятницю ввечері, 12 лютого, у канадському Ванкувері відбулася надзвичайно видовищна церемонія відкриття XXI зимових Олімпійських ігор.


Вперше в історії відкриття проходило на закритій арені – льодовому стадіоні "Британська Колумбія" (BC Place), що вміщує 60 тисяч глядачів. На вході кожному видали барабан з паличкою, два ліхтарика для створення ефекту зоряного неба та білу накидку.

Церемонія була витримана в національних мотивах. Спочатку на сцену вийшли представники канадських індіанців, що продемонстрували традиційний танець навколо величезних тотемних фігур. Далі під барабанний бій на стадіон вийшли делегації 82 країн-учасниць. Цього року до участі у зимових олімпіадах долучилися ще 4 країни: Колумбія, Гана, Чорногорія, Сербія, Кайманові острови, Пакистан і Перу. В команді Гани йшов лише один спортсмен – гірськолижник Кваме Нкрума-Ачимпон на прізвисько Сніговий леопард.

Найоригінальніша форма була у представників Бермудів – вони вийшли на арену в піджаках і зимових шортах. Команда Грузії з’явилася з траурними пов’язками на рукавах та у чорних шарфиках – буквально за кілька годин до відкриття Олімпіади на тренуванні загинув грузинський саночник Нодар Кумаріташвілі. Коли з’явилися грузинські спортсмени, весь стадіон встав.

Після проходження кожен з олімпійців отримав білу накидку, щоб разом з глядачами створити необхідне тло для дійства. Воно продовжилося виступом поп-зірок Брайяном Адамсом та Неллі Фуртадо, які виконали пісню "Бий у барабан". Потім світло погасло і простір навколо освітлювали тільки тисячі глядацьких ліхтариків.

У цей час на стадіоні з’явилася гігантська фігура білого ведмедя – символу провінції Британська Колумбія і всієї Канади. Далі розпочалося незвичайне за яскравістю шоу, у якому велику роль відіграли комп’ютерні технології, що створювали ефект максимальної присутності.

Арена то перетворювалася на великий океан з касатками й китами, то на ніч, де на тлі величезного повного місяця виступає скрипаль у національному костюмі в каное, то на канадські прерії з полями пшениці, то на снігові гори, з яких спускаються гірськолижники і сноубордисти.

Завершилася церемонія запаленням олімпійського вогню, яка відбулася зі збоями. Факел з вогнем на арену вивіз канадський паралімпієць Рік Хансен, потім він передав естафету знаменитій ковзанярці Катріоні ЛеМей Доун, вона – зірці НБА Стіву Нешу, славетний баскетболіст – не менш відомій гірськолижниці Ненсі Грін, а вона хокейній легенді Уейну Гретцкі.

Кілька хвилин всі завмерли в очікуванні, а потім із середини сцени (вперше в історії ігор) з’явилися три металеві рукави-дрова і квітка посередині, які й запалили відомі спортсмени. Четвертий рукав зламався і не піднявся над сценою.

Завершилася церемонія феєрверком. Після запалення вогню на стадіоні Гретцкі запалив таку саму конструкцію й на набережній. Тут все відбулося без накладок.













Категорія: Спорт | Переглядів: 455 | Додав: Yareban | Теги: Олімпіада 2010 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Профіль
Вівторок
14.05.2024
12:14

Погода
Теги
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Новини
loading...
Спорт
завантаження...
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі
Кіно-перекладСічкарня - портал української молоді! Програми, фільми, музика, українізації та багато цікавого на нашому порталі! «АНЕКДОТИ З УКРАЇНИ» - Нові та найкращі анекдоти української мережі каталог сайтівМій Нейрат - українізації, програми, ігри, софт, музика, форум, шпалери, скрипти в UA-IX Громадська кампанія Новий Громадянин
Українцям - Українське! © 2024